Toyota Dream Car - Välkommen till den 11:e drömbilstävlingen

År 2004 ville vi starta en tävling som kunde förena fantasin hos barn över hela världen. Vi ville få barn att utveckla ett intresse för bilar och visa oss sina skapelser. Allt vi bad barnen om var att föreställa sig hur deras drömbil skulle se ut…

Vad är en drömbil?

Vi på Toyota tror att drömmar kan ta dig hur långt som helst, var du än bor. Hur kan din fantasibil göra världen lite bättre? Välkommen till den 11:e drömbilstävlingen! Allt du behöver göra för att vara med är att fundera ut hur din drömbil skulle se ut — precis som de barn och ungdomar som ritade förra årets vinnare gjorde — och sedan rita din bil och skicka den till oss.

Så här gör du för att vara med i tävlingen

Vem kan vara med?

Tävlingen är öppen för alla barn upp till 15 år, bosatta i Sverige. Tävlingen består av två delar. Först är det en tävling i Sverige. De 9 som vinner i Sverige går vidare till den globala tävlingen, med möjlighet att vinna en resa till Japan.

 

Vad behöver jag för material?

Ta ett papper i A3-storlek (A4 fungerar också) och använd vad du vill — pennor, kritor, oljefärger — för att rita eller måla din drömbil. Kom ihåg att göra en bakgrund så att vi kan se hur bilen ser ut i sin rätta miljö. Bara handgjorda ritningar eller målningar får vara med i tävlingen, så använd inte datorn för att göra din bil.

 

När måste jag lämna in mitt bidrag?

Vi vill ha ditt bidrag inlämnat hos din närmsta återförsäljare senast den 28 februari 2017.

 

Vad kan jag vinna?

Till att börja med är du med i den svenska delen av tävlingen där vår jury utser de tre bästa bidragen i varje åldersklass; max 7 år, 8-11 år och 12-15 år. Dessa nio vinnare belönas med var sin iPad och deras teckningar går dessutom vidare till vår drömbilstävling för barn över hela världen. Om din teckning når finalen i denna tävling kan du vinna en resa till Japan tillsammans med dina föräldrar och du får chansen att vara med på den stora prisceremonin i augusti 2017.

Hur anmäler jag mig?

1) Ladda ned anmälningshandlingarna

Be dina föräldrar att läsa tävlingsreglerna noggrant.

2) Fyll i anmälningsformuläret

Fyll i formuläret tillsammans med någon av dina föräldrar. Kom ihåg att ge din drömbil ett namn och en kort beskrivning.

3) Be någon av dina föräldrar skriva under anmälan

Din anmälan måste vara underskriven av någon av dina föräldrar för att vara giltig.

4) Lämna in din tecknade drömbil

Senast 28 februari 2017 vill vi ha din teckning och anmälningsformulär inlämnat till din närmsta återförsäljare. Om du behöver hjälp att hitta din närmsta återförsäljare kan du söka på din ort här.

Behöver du inspiration?

Det finns massor av sätt att hitta inspiration som gör det lättare för dig att rita eller måla din egen framtidsbil. Gör en lista, se dig om i naturen, prata med din familj, testa dig fram genom att klottra lite på ett papper, läs en bok, bläddra i olika tidningar, titta i skyltfönster, kolla på film, besök museer, utväxla idéer med kompisar — eller sätt dig bara ned, blunda och släpp lös fantasin.

Om du vill få mer inspiration kan du kika på några av förra årets vinnare. Lycka till!

Kategori 1 – under 8 år

Arthur, 7 år, Frankrike. ”Ma Voiture Recycle-Tout”. Min ”Återvinner-allt-bil” dammsuger upp allt avfall den kan hitta och använder det till sin motor. Det finns en solpanel för värme i bilen och ett rör för kylning. Bak på bilen kan man välja färg på bilen.

Paul, 6 år, Frankrike. ”Colorissimo”. En flerfärgad bil, glad och ljus, och tillräckligt stor för att transportera leksaker i. Det ser ut som ett djur som spottar färgad rök.

Gerrit, 7 år, Tyskland. ”FlowerPowerSchafCar”. Min får-bil håller föraren varm eftersom den är insvept i ett lager av ull. I stället för bensin avger bilen blommor under sin körning.

Kategori 2 – 8-11 år

Laura, 10 år, Frankrike. ”Source de Vie”. Toyota är källan till liv i staden.

Axelle, 10 år, Belgien. ”Sushi Maker”. Om min Sushi Maker-bil kommer till Europa, kan vi köpa sushi överallt och min mamma skulle kunna spela och leka med mig i stället för att göra sushi.

Mariya, 10 år, Bulgarien. ”Veterinärklinik på hjul”. Med hjälp av den här bilen kan alla djur bli hjälpta.

Kategori 3 – 12-15 år

Viktorie, 12 år, Tjeckien. ”Evighetsmaskinen – allt i ett”. Denna bil är en never ending story. Du kan köra bilen och leva i den samtidigt. Det är en idealisk bilmodell för stora familjer.

Jil, 15 år, Tyskland. ”JS2705”. Jag tänkte att det skulle finnas ”vattenfordon” som ser coola ut men ändå är snäll mot miljön

Desislava, 13 år, Bulgarien. ”Toyota Amphibia”. Turisttur på havsbotten med Toyota Amphibia.