Elhybrid – så fungerar det

Elhybrid är ett bra val, inte bara för miljön utan även för plånboken. Här kan du läsa om alla fördelar med en elhybrid från Toyota samt titta på våra kortfilmer som visar hur det hela fungerar.

Hur fungerar Toyotas elhybrider?

I Toyotas elhybrider kombineras en elmotor och en bensinmotor under samma tak. Våra elhybrider byter sömlöst mellan en förbränningsmotor och elmotorn för att optimera din räckvidd med högsta prestanda. Du kör helt enkelt precis som vanligt.

Fördelarna med Toyotas elhybrider

Förutom att Toyotas elhybrider har Europas i genomsnitt lägsta CO2–utsläpp så är de självladdande och du behöver aldrig plugga in dem för att ladda batteriet. Det laddas istället av överbliven rörelseenergi som via en generator blir till elektricitet som sedan lagras i batteriet för senare bruk.

Elhybrid och miljö

Klimatfrågan är mer angelägen än någonsin och vi går mer och mer mot ett eldrivet samhälle. Toyota har varit ledande inom eldrift i över 25 år och vi vet vilken skillnad det gör för miljön. På Toyota har vi som mål att gå Beyond Zero – bortom noll utsläpp – från att minska efterfrågan på naturresurser, till att arbeta i harmoni med lokala samhällen för att skydda miljön. Genom att tillverka merparten av våra elhybrider i Europa kan vi minska miljöpåverkan ytterligare med kortare fraktvägar.  Det bidrar till att krympa våra fordons totala koldioxidavtryck och stöder vårt åtagande att minska utsläppen i varje skede av en bils livscykel.  . Gör en insats för miljön och välj en elhybrid från Toyota. 

Elhybrid – resurssnålt och ekonomiskt

Elhybrider är inte bara ett bra val om du vill slippa vara beroende av laddstolpar. Då det krävs enorma resurser för att skapa ett batteri som är stort nog att driva en elbil blir det väldigt dyrt. Det krävs nämligen lika mycket resurser för att tillverka 20 000 batterier till elbatteribilar som för 1,5 miljoner elhybrider.

Kör du mer på el och mindre på bensin så behöver du inte tanka lika ofta. På en och samma tankning kommer du i snitt 30% längre med en elhybrid. Vilket gör att du kan sänka dina bensinkostnader med upp till 30% totalt. Glöm heller inte den låga fordonsskatten som du betalar för en elhybrid.

Fördelar med elhybridtekniken

Snabb respons

Kraften från elmotorn ger omedelbar respons när du trycker på gasen. Användbart vid stadskörning, filbyten och omkörningar.

Teknologi du kan lita på

Toyota har sålt över Toyotas elhybridteknik är nu inne på sin femte generation med över 15 miljoner hybrider sålda sedan vi började serietillverka hybridbilar 1997.

Smidig att köra

Den steglösa automatlådan gör att du kör mer avslappnat. Samverkan från bensin- och elmotorerna märks knappt.

Tyst

Elhybridtekniken ger en behaglig och mjuk körupplevelse, vare sig du kör i stadstrafik eller glider fram på en landsväg.

Minimal miljöpåverkan

Låga CO2-utsläpp och noll utsläpp av partiklar. Alla Toyotas elhybridbilar är miljöbilsklassade.

Låga ägandekostnader

Alla Toyotas elhybrider har låg bränsleförbrukning.

Elbilsguide – vilken bil passar dig?

Lär dig mer om eldrift! Toyota kan som enda märke erbjuda femte generationens hybridteknik i våra elhybrider. Toyota har ett brett utbud av elhybridmodeller. Oavsett behov och livsstil kommer du att hitta rätt bil för just dig!

Elbilsguiden
Aktuella kampanjer på elhybrider

Har du redan siktet inställt på en av våra elhybrider? Läs mer om Toyotas alla olika elhybridmodeller, se aktuella erbjudanden eller boka provkörning.

Se också vårt utbud av begagnade bilar!

Se aktuella kampanjer